Često postavljana pitanja (FAQ)

Zašto odabrati Lipovica radijator?

Lipovica radijator je visokokvalitetan proizvod nastao kao rezultat 50-godišnje tradicije proizvodnje. Lipovica radijatori su izrađeni od visokokvalitetnog aluminija koji je poznat po otpornosti na koroziju te provođenju temperature brže od čelika. Naši radijatori se proizvode u člancima i zato je u svakom trenutku moguće radijatorsku bateriju produžiti te time osigurati topliju prostoriju. Za naš proizvod nudimo garanciju od 10 godina što dovoljno govori o samoj kvaliteti te pouzdanosti Lipovica radijatora!

Što znači „pucketanje“ radijatora pri radu?

Radijator pri normalnom radu ne bi smio "pucketati". Najčešći uzrok "pucketanja" je korištenje neispravnih ili neodgovarajućih konzola.

 
 

 

 

Koliko je članaka potrebno u jednoj prostoriji?

Broj članaka ovisi o više čimbenika (dimenzije prostorija, izolacija i drugo). Da biste saznali okvirni broj članaka, savjetujte se sa svojim instalaterom ili kontaktirajte našu tehničku podršku.

 
 

 

 

Koji je najveći broj članaka koji se mogu spojiti u radijator?

Za radijator sa priključkom iz poda ili zida preporuča se, zbog same funkcionalnosti, u radijator spojiti najviše 30 članaka (set + 28čl.).

 
 

 

 

Nudi li Lipovica servis starih radijatora?

Lipovica ne nudi servis radijatora, ali ukoliko nemate rješenje, nazovite našu tehničku podršku te ćemo se potruditi pronaći rješenje.

 
 

 

 

Može li se obojati i plasticifirati stari radijator?

U Lipovici nije moguće bojati i plastificirati stare radijatore. Ukoliko to sami radite, preporučuje se bojanje radijatora sa bilo kojom bojom namijenjenom lakiranju automobila. Nije moguće plasticifirati stari radijator zbog visoke temperature prilikom samog postupka koji može dovesti do oštećenja brtvila i gotovo sigurnog propuštanja radijatora.

 
 

 

 

Koje sredstvo protiv smrzavanja koristiti za Lipovica radijatore?

Obratite se specijaliziranim trgovinama koje se bave prodajom radijatora te u svojoj ponudi imaju i sredstva protiv smrzavanja u radijatorima.

 
 

 

 

Proizvodi li Lipovica radijatore više od standardnih visina?

Lipovica radijatori proizvode se na poseban način tlačnim lijevom u jednom komadu i visina radijatora ovisi o veličini visokotlačnog stroja (preše) koja lijeva radijatore. Za proizvodnju druge visine/dimenzije, potrebna je izrada novog alata. S obzirom na serijsku proizvodnju, novi alat se rabi isključivo kod proizvodnje veće količine istog modela.

Kako se čiste i održavaju Lipovica radijatori?

Radijatore je dovoljno redovito čistiti mekom i vlažnom krpom čime se čime se skida površinski sloj prašine. Novije generacije Lipovica radijatora imaju ravne linije te zahtijevaju minimalno odzržavanje.